Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pedofilijā apsūdzētais kardināls Džordžs Pells, kurš ir Vatikāna galvenais finanšu konsultants, pirmdien Austrālijā ieradās uz noklausīšanos tiesā, kur tiks lemts, vai savākts pietiekami daudz pierādījumu viņa tiesāšanai.

Kardināls ieradās vairāku desmitu policistu pavadībā un ceļā uz tiesu Melburnā neko nekomentēja. Pie tiesas ēkas bija sapulcējusies neliela protestētāju grupa ar plakātiem rokās.

Četras nedēļas ilgās noklausīšanās laikā varētu tikt izsaukti pat 50 liecinieki, tomēr process sabiedrībai un medijiem būs slēgts. Pēc tam tiesnese Belinda Velingtone lems, vai savākts pietiekami daudz pierādījumu Pella tiesāšanai. Viena no Pellam izvirzītajām apsūdzībām tika atsaukta piektdien, jo viens viņa apsūdzētājs ir nomiris.

76 gadus vecais Pells, kurš ir visaugstākā ranga katoļu garīdznieks no Austrālijas, noliedz apsūdzības, kuru precīzs saturs un detaļas sabiedrībai nav atklātas, tomēr zināms, ka viņu apsūdzējuši vairāki cilvēki un incidenti notikuši pirms ilgāka laika.

Pāvests Francisks ir piešķīris Pellam atvaļinājumu, norādot, ka kardināls netiks spiests atkāpties no ietekmīgā finanšu konsultanta amata. Pells ir kļuvis par augstāko Vatikāna amatpersonu, kam izvirzītas apsūdzības katoļu baznīcas pedofilijas skandālā.

Pells 1966. gadā Romā tika ordinēts par priesteri, bet 1971.gadā atgriezās Austrālijā un laika gaitā kļuva par visaugstākā ranga katoļu baznīcas amatpersonu šajā valstī. 1987. gadā viņš tika konsekrēts par bīskapu, no 1996. līdz 2001. gadam bija Melburnas arhibīskaps, bet no 2001. līdz 2014. gadam – Sidnejas arhibīskaps. 2003. gadā Pells tika nominēts par kardinālu.

Pells 2014. gadā devās uz Vatikānu, kad pāvests Francisks viņu iecēla par Vatikāna Ekonomikas sekretariāta prefektu, lai padarītu baznīcas finanses caurredzamākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!