Foto: AP/Scanpix

Saksijas federālās zemes landtāga komiteja ceturtdien vienbalsīgi atbalstījusi tiesiskās imunitātes atņemšanu eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) līdzpriekšsēdētājai Fraukei Petrijai, kas tiek turēta aizdomās par nepatiesu liecību sniegšanu.

Komitejas sēdes laikā arī pati Petrija pieprasīja savas imunitātes atcelšanu, lai viņa varētu tiesā pierādīt savu nevainību.

Ja neviens no landtāga deputātiem septiņu dienu laikā komitejas lēmumu neapstrīdēs, tas stāsies spēkā.

Ņemot vērā to, ka komitejas sēdē piedalījās arī AfD pārstāvji, domājams, ka lēmumu neviens neapstrīdēs.

AfD ģenerālsekretārs Ūve Vurlicers atzinīgi novērtēja komitejas lēmumu, norādot, ka vienīgais iespējamais izmeklēšanas rezultāts ir Petrijas reputācijas atjaunošana.

Petrija tiek turēta aizdomās, jo viņa un viņas partijas biedra Karstena Hitera sniegtās liecības par AfD kampaņas finansēšanu pirms 2014. gada Saksijas vēlēšanām ir pretrunīgas.

Apsūdzības ir saistītas ar AfD kandidātu aizdevumiem savai partijai, un tiek apgalvots, ka eiroskeptiķi no savas listes kādu kandidātu svītrojuši, jo tas atteicies piešķirt šādu aizdevumu.

Pēc nozvērināšanas parlamentā Petrija un Hiters sniedza atšķirīgas liecības par to, kad viņa uzzinājusi par šiem aizdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!