Foto: AFP/Scanpix

Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret 19 Eiropas Parlamenta (EP) locekļiem no Francijas uz aizdomu pamata, ka viņi izmantojuši savus EP padotos politiskajām aktivitātēm Francijā.

Prokuratūra otrdien paziņoja, ka izmeklēšana sākta arī pret vairāk nekā 20 parlamenta deputātu palīgiem, bet viņu vārdus neatklāja.

Nav zināms arī pret kuriem EP deputātiem sākta izmeklēšana.

Tomēr prokuratūra apstiprināja, ka Francijas Eiropas lietu ministre Marjela de Sarnēza iesniegusi sūdzību par neslavas celšanu pret EP locekli, kas nācis klajā ar šādām apsūdzībām un pieder pie Francijas galēji labējās partijas "Nacionālā fronte" (FN).

Vairāki FN politiķi tikuši pakļauti līdzīgai izmeklēšanai par aptuveni 300 000 eiro izkrāpšanu EP, lai noalgotu sev palīgus.

Tikmēr uz vēl vienu Francijas valdības ministru krīt aizdomu ēna par iespējamo interešu konfliktu.

Laikraksts "Le Canard Enchaine" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka apdrošināšanas kompānija noslēgusi īres līgumu ar uzņēmumu, kas piederēja sociālo lietu ministra Rišāra Fero partnerei, kad viņš vadījis šo kompāniju.

Laikraksts "Le Monde" vēsta, ka apdrošināšanas kompānijai bijuši līgumi gan ar Fero bijušo sievu, gan esošo partneri. Laikraksti arī vēstīja, ka Fero atbalstījis apdrošināšanas uzņēmumiem labvēlīgu likumprojektu, kad ieņēmis vietu Francijas parlamentā.

Fero otrdien noliedza, ka būtu izdarījis ko pretlikumīgu. Francijas varasiestādes izmeklēšanu nav sākušas.

Jaunais Francijas prezidents Emanuels Makrons ir solījis iztīrīt Francijas politiķu rindas, un nākamnedēļ parlamentā oficiāli tiks iesniegts likumprojekts, kas aizliegs politiķiem noalgot savus ģimenes locekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!