Foto: AFP/Scanpix

Sanfrancisko pilsēta otrdien vērsusies tiesā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu saistībā ar viņa lēmumu apturēt federālo finansējumu tā dēvētajām nelegālo imigrantu patvēruma pilsētām.

"Prezidenta rīkojums ir ne tik vien nekonstitucionāls, tas ir neamerikānisks," sacīja pilsētas prokurors Deniss Herrera, paziņojot par prasības iesniegšanu federālajā tiesā. "Tāpēc mums ir jārīkojas un jāiestājas pret to."

"Mēs esam imigrantu nācija un likumu zeme. Mums ir jābūt "demokrātijas sargiem", kā prezidents Obama mūs mudināja savā atvadu runā."

Prasībā, kas ir pirmais šāds juridiskais solis pret Trampa aizvadītās nedēļas rīkojumu, pausts mudinājums izdot rīkojumu pret Trampu un viņa administrāciju, lai nepieļautu, ka viņi aptur federālo finansējumu ASV pilsētām, kas aizsargā nelegālos imigrantus.

Šīs tā dēvētās patvēruma pilsētas atsakās palīdzēt federālajām amatpersonām to centienos ieviest imigrācijas likumu prasības. ASV kopumā ir ap 300 šādu pilsētu, kas solījušas pretoties Trampa soļiem nelegālās imigrācijas apkarošanas jomā.

Trampa administrācija skaidro, ka šīs pilsētas dod patvērumu noziedzniekiem, savukārt pilsētu atbalstītāji norāda, ka tās piedāvā aizsardzību nelegālajiem imigrantiem, kas dod ieguldījumu kopienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!