Foto: RIA Novosti/Scanpix

Arvien skaļāks izvēršas skandāls saistībā ar sestdien, 14. jūnijā notikušo vandalismu pie Ukrainas galvaspilsētā Kijevā esošās Krievijas vēstniecības ēkas.

Lai arī vandalismu - diplomātiskās pārstāvniecības ēkas apmētāšanu ar olām, briljantzaļā šķīdumu un Molotova kokteiļiem, Krievijas karoga noraušanu un diplomātu automašīnu sadauzīšanu - jau nosodījusi ne tikai Krievija, bet arīdzan ASV un ES, svētdien Sanktpēterburgā pie Ukrainas ģenerālkonsulāta ēkas noticis atbildes pikets. Nesankcionēto piketu sarīkojis Sanktpēterburgas vietvaras deputāts Vitālijs Milonovs, kuru atbalstīt ieradušies aptuveni 30 cilvēki, galvenokārt - kustības "Jaunā gvarde" aktīvisti.

"Lenta.ru" vēsta, ka Milonovs, kurš iepriekš izcēlies kā dedzīgs Krimas aneksijas atbalstītājs un pret gejiem un lesbietēm vērstu akciju aktīvists, uz paša sarīkoto piketu līdzi paņēmis kādu seksa rotaļlietu, speķa gabalu un Ukrainas karogu. Šīs lietas viņš esot plānojis "dāvināt" ukraiņu diplomātiem, kuri svētdienā nav atradušies konsulāta ēkā.

To konstatējot Milonovs iebāzis Ukrainas karogu atkritumu urnā, paziņojot, ka tā "simbolizē pastkastīti".

"Delfi" jau vēstīja, ka Ukrainā saistībā ar sestdien notikušo vandalisma aktu, kuru valsts Iekšlietu ministrija uzskata par provokatoru roku darbu, ir aizturēti trīs cilvēki. Vandalisma izraisīto skandālu vēl vairāk uzkurinājis kāds videomateriāls, kurā redzams, ka pie vēstniecības ēkas esošais Ukrainas ārlietu ministra pienākumu izpildītājs Andrejs Dešķica, runājot ar pie ēkas notiekošā piketa dalībniekiem, velta nenormatīvu leksiku Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!