Foto: Twitter lietotājs @clinteldorado

Pēc "Brexit" referenduma ar naida noziegumiem un nicinošu attieksmi saskārušies Lielbritānijā dzīvojošie imigranti, tostarp arī latvieši. Taču popularitāti strauji iegūst kampaņa, kas mudina pret imigrantiem labvēlīgi noskaņotos britus pie apģērba piespraust drošības adatu, raksta izdevums "Independent".

Kampaņu mikroblogošanas vietnē Twitter aizsāka Londonā dzīvojoša amerikāniete Elisone. "Tas ir vienkārši, jo cilvēkiem nav nekur jāiet tās iegādāties. Nav iesaistīta valoda vai politiski saukļi. Tas vienkārši ir mazs signāls tiem cilvēkiem, kuri Lielbritānijā saskaras ar naida noziegumiem, ka viņi nav vieni savā nelaimē un viņu tiesības atrasties Apvienotajā Karalistē tiek atbalstītas," par kampaņu izdevumam "Independent" stāstīja Elisone.

Amerikānietes ideja izpelnījās plašu cilvēku atsaucību. Daudzi Twitter lietotāji publicējuši attēlos, kur viņi pie sava apģērba piesprauduši drošības adatu. Savukārt citi pavēstījuši par patīkamiem atgadījumiem, kas radušies pie apģērba pieliktās adatas dēļ.

Vēstīts, ka pēc Lielbritānijā notikušā referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) tur dzīvojošie latvieši atzīst, ka nākas sastapties ar naidīgu attieksmi, un daži pat secina, ka tik naidīgu attieksmi līdz šim nav pieredzējuši.

Savukārt poļu sociālās kultūras biedrības (POSK) ēka Londonā pirmdien tika apķēpāta ar grafiti, kuros lasāmi rupji pret poļiem vērsti komentāri. Policija šo notikumu izmeklē kā rasistiski motivētu noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!