Foto: AFP/Scanpix/LETA

Saūda Arābija solījusi atbildēt uz "jebkuru rīcību", kas tiktu vērsta pret to saistībā ar žurnālista un disidenta Džamala Hašogi pazušanu Turcijā.

Hašogi viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots.

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien brīdināja, ka gadījumā, ja apstiprināsies Saūda Arābijas vaina Hašogi pazušanā, Vašingtona pret Rijādu vērsīs "bargu sodu".

"Karaliste apstiprina, ka kategoriski noraida jebkādus draudus un mēģinājumus tai kaitēt, draudot ieviest ekonomiskās sankcijas vai pielieto politisko spiedienu," paziņoja Saūda Arābijas amatpersona, piebilstot, ka Rijāda nepaliks atbildi parādā.

Saūda Arābija kategoriski noliedz apsūdzības par saistību ar žurnālista pazušanu un apgalvo, ka Hašogi izgājis no konsulāta un tikai pēc tam pazudis.

Turku laikraksts "Sabah" sestdien ziņoja, ka Turcijas varasiestādes, kas izmeklē Hašogi pazušanu, ieguvušas ierakstu, kurā dzirdama viņa spīdzināšana un noslepkavošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!