ASV varoņa slavu izpelnījušies divi vīrieši, kuri pēc svētdienas asiņainā šaušanas uzbrukuma Teksasas štatā dzinušies pakaļ aizdomās turētajam uzbrucējam, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukums, kurā nogalināti vismaz 26 un ievainoti 20 cilvēki, notika baznīcā Saterlendspringsā, kad tur notika svētdienas dievkalpojums. Bruņotais vīrietis iegāja baptistu baznīcā un atklāja uguni pa cilvēkiem, bet pēc tam notikuma vietu pameta.

Policija uzbrucēju, kurš ir gājis bojā, identificēja tikai kā "jaunu balto vīrieti", tikmēr ASV presē ziņo, ka tas bijis 26 gadus vecais Devins Patriks Kellijs, kurš 2014. gadā atskaitīts no ASV Gaisa spēkiem pēc tam, kad tribunālā tika tiesāts par uzbrukumu sievai un bērnam.

Vietējie mediji ziņo par Džoniju Langerdorfu, kurš iesaistījies Saterlendspringsas šāvēja vajāšanā. Viņš žurnālistiem atklāja, ka sācis pakaļdzīšanos pēc tam, kad, iebraucot krustojumā, redzējis, kā divi vīrieši šauj viens otra virzienā.

"Šāvējs bēga savā automašīnā, otrs džentlmenis atnāca un teica, ka mums ir jādzenas pakaļ," stāsta Langerdorfs. "Viņš pienāca pie mana auto ar ieroci. Viņš ātri paskaidroja, kas notika. Viņš iekāpa mašīnā un es sapratu, ka ir laiks doties," Langerdorfs paskaidroja vietējā TV stacijā "Ksat.com".

Pakaļdzīšanās laikā braukšanas ātrums sasniedzis pat 153 kilometrus stundā, līdz aizdomās turētais zaudējis kontroli pār transportlīdzekli un avarējis.

"Mēs atvedām policiju pie viņa. Visi pārējie bija nosūtīti uz baznīcu," stāsta kungs.

Aizdomās turētais uzbrucējs pēc tam tika atrasts miris savā automašīnā. Pagaidām nav zināms, vai viņš izdarījis pašnāvību vai gājis bojā apšaudē gūtu ievainojumu dēļ. Automašīnā atrasti vairāki ieroči.

Tikmēr medijiem nav nekādu ziņu par otru vīrieti, kurš piedalījās šāvēja vajāšanā kopā ar Langerdorfu.

Saterlendspringsa ir maza pilsētiņa netālu no Sanantonio. Incidents notika mēnesi pēc Lasvegasas šaušanas, kur uzbrucējs nogalināja 58 un ievainoja simtus cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!