Foto: Reuters/Scanpix

Naftas kompānijas "Rosneft" vadītājs un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvs sabiedrotais Igors Sečins vērsies tiesā ar prasību iznīcināt laikraksta "Novaja gazeta" visu tirāžu, kurā publicēts raksts par viņa sievas Olgas Sečinas saistību ar ļoti dārgu jahtu, vēsta "Current Time".

Rakstā žurnālisti bija publicējuši attēlu no Olgas Sečinas, kura nodēvēta par "Rosneft" šefa sievu, "Instagram" konta ar vismaz 100 miljonus dolāru vērtu jahtu "St Princess Olga" ("Svētā princese Olga") un tās brauciena maršrutu.

Laikraksta pētījumā secināts, ka Sečina sieva uz šī greznā peldlīdzekļa bijusi vairākas reizes. Tikmēr jahtas īpašnieka vārds oficiāli nav zināms – to žurnālistiem noskaidrot nav izdevies. "Novaja gazeta" aptaujātie eksperti atzina, ka šādas jahtas vērtība ir vismaz 100 miljoni dolāru, bet tās noma izmaksātu ne mazāk par vienu miljonu dolāru nedēļā.

"Rosneft" savukārt paziņoja, ka šis raksts ir daļa no "acīmredzamas pasūtījuma kampaņas".

Iepriekš ar tādu pašu prasību – izdzēst publikāciju no "Novaja gazeta" tīmekļa vietnes un iznīcināt visus avīzes 2016. gada 1. augusta tirāžas drukātos eksemplārus – tiesā vērsās pati Olga Sečina. Tiesa lietu atstāja bez tālākas virzības, norādot uz kļūdām prasībā, kas jānovērš līdz 31. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!