Foto: AFP/Scanpix

Par krāpšanu apsūdzēta kāda Ņujorkas iedzīvotāja, kura, izliekoties par decembrī Konektikutas štata Ņūtaunas pamatskolā notikušā slaktiņa upura radinieci, sociālajā tīklā "Facebook" lūgusi ziedojumus, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Bronksas iedzīvotāja Noela Alba sociālajā tīklā izlikusies, ka ir tante 6 gadus vecam zēnam Noam Pozneram, kurš gājis bojā 20 gadus veca jaunieša sarīkotā slaktiņā Sendihukas pamatskolā.

Sieviete izmantojusi "Facebook", telefona zvanus un īsziņas, lai vāktu ziedojumus "bēru fondam", teikts apsūdzībā.

Krāpniece pirmo reizi aizturēta jau decembrī, kad melojusi izmeklētājiem par šo lietu. Netiek ziņots, vai Alba reāli saņēmusi kādu ziedojumu.

Īsziņās Alba rakstījusi, ka, apmeklējot Ņūtaunu, apskāvusies ar ASV prezidentu Baraku Obamu un baidījusies ieraudzīt mazo zēnu guļam zārkā. "11 šāvieni viņa mazajā ķermenī," rakstījusi krāpniece.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Sendihukas sākumskolā Ņūtaunā decembrī tika nošauti seši pieaugušie, tostarp skolas direktors un psiholoģe, kā arī 20 bērni, no kuriem 18 mira notikuma vietā, bet divi vēlāk slimnīcā. Skolā mācās piecus līdz desmit gadus veci bērni.

Slaktiņu sarīkoja 20 gadu vecs jaunietis Ādams Lanza. 26 cilvēkus viņš nogalinājis piecu minūšu laikā.

Šāvējam Lanzam, kurš dzīvoja kopā ar māti, bija personības attīstības traucējumi. Lanza pēc strīda nošāva savu māti Nensiju un tad ar mātei piederošiem ieročiem un viņas automašīnu aizbrauca līdz netālu esošajai skolai, kurā pats reiz mācījās.

Uzbrucējs šāva ļoti mērķtiecīgi un precīzi. Praktiski nevienam no upuriem nav konstatēti ievainojumi, kas nebūtu dzīvībai bīstami, uzbrucējs nedeva iespējas izbēgt un tikai viens cilvēks ar gūtajām traumām ir izdzīvojis.

Tas bija otrs traģiskākais šāvēja masu slaktiņš ASV vēsturē pēc 2007. gadā notikuša incidenta Virdžīnijas tehnikumā, kad apšaudē dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!