Foto: AP/Scanpix

ASV otrdien apturēja divas atomelektrostacijas (AES) saistībā ar ciklona "Sendija" ("Sandy") radītajiem draudiem, tomēr AES operatorkompānijas uzsvēra, ka sabiedrības drošība nav apdraudēta.

Ņūdžersijas štata galvenā enerģētikas kompānija "PSEG Nuclear" apturēja Salemas 1.AES darbību Delaveras upes līcī, skaidrojot, ka lielākā daļa tās ūdens sūkņu nestrādā laikapstākļu dēļ.

"PSEG Nuclear" manuāli apturēja AES, kuras jauda ir 1175 megavati, tomēr uzsvēra, ka tā netika apturēta nopietnu problēmu dēļ un stacijas drošība ir stabila.

Savukārt Ņujorkas štatā elektroenerģijas ražotājs "Entergy" "ārēju elektrotīklu problēmu dēļ" apturēja Indianpointas atomelektrostaciju.

Kompānija mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsvēra, ka nav apdraudēta nedz sabiedrība, nedz AES darbinieki. Tai blakusesoša otra AES turpina darbu.

Pagājušajā pirmdienā ASV Kodolenerģētikas nozares regulēšanas komisija paziņoja, ka īpaši uzrauga visas AES valsts ziemeļaustrumos, jo "Sendijas" radīto lietavu dēļ ir cēlies ūdens līmenis upēs un līčos, kas ir nozīmīgs AES dzesēšanas sistēmu darbībā.

Oisterkrīkas AES Ņūdžersijas štatā, vētrai pietuvojoties, izsludināja trauksmi, jo ūdens līmenis pārsniedza maksimālo pieļaujamo robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!