Foto: AFP/Scanpix

Prokremliskie kaujinieki Ukrainas austrumos piektdien paziņojuši, ka viņi vienojušies par jaunu termiņu smago ieroču atvilkšanai no frontes līnijas.

Saskaņā ar 12.februārī Minskā panākto vienošanos par pamieru smago ieroču atvilkšanai bija jāsākas šo pirmdien, bet tas nav noticis, Krievijas algotņu un teroristu bandām pārkāpjot pamieru un ieņemot Debaļcevi.

Krievijas ģenerālis Aleksandrs Ļencovs Luhanskā paziņoja, ka teroristu organizācijas "Luhanskas tautas republika" līderis Igors Plotņickis un viens no Ukrainas armijas ģenerāļiem jau parakstījuši vienošanos par jaunu termiņu smago ieroču atvilkšanai un vēlāk šodien to parakstīšot arī teroristu organizācijas "Doņeckas tautas republika" vadonis Aleksandrs Zaharčenko.

Ļencovs ir Krievijas pārstāvis Kopējā kontroles un koordinācijas centrā, kas izveidots ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) starpniecību pamiera novērošanai.

"Doņeckas tautas republikas" tā dēvētās vadības pārstāvis Eduards Basurins norādīja, ka situācija gar frontes līniju esot stabilizējusies un piektdien tur kaujas neesot notikušas.

Nedz Ukraina, nedz EDSO uz kaujinieku paziņojumu vēl nav reaģējušas.

Teroristi iepriekš paziņoja, ka viņi esot sākuši savu ieroču atvilkšanu, taču EDSO norādīja, ka tās rīcībā nav pierādījumu, kas par to liecinātu.

Tikmēr Ukrainas armija piektdien paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā valsts austrumos krituši divi karavīri un trīs ievainoti. Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba pārstāvis Vladislavs Seļezņovs atklāja, ka 110 Ukrainas karavīri nonākuši prokrievisko kaujinieku gūstā, Ukrainas pretterorisma operācijas spēkiem atkāpjoties no Debaļceves.

Vēl 31 karavīra liktenis neesot zināms.

Kā ziņots, šonedēļ Krievijas algotņi un karavīri, ignorējot Minskas līgumus, iebruka stratēģiski svarīgajā Debaļcevē, kuru viņi pirms tam bija ielenkuši, piespiežot tūkstošiem Ukrainas armijas karavīru atkāpties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!