Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis noklausītas telefonsarunas, kurās prokrieviskie separātisti apspriež apdzīvotas vietas Stepnojes apšaudi.

Doņeckas apgabala Stepnojes ciems 15. augustā tika apšaudīts no "Grad" iekārtām, norāda "Korrespondent.net".

Kā norāda UDD, noklausītajās telefonsarunās dzirdama "Doņeckas Tautas Republikas" Valsts drošības ministrijas priekšnieka vietnieka "Vilka" un uguns koriģētājas "Korsas" balss.

"Kā varēja Stepnojē trāpīt?" ierakstā jautā "Korsa". "Vilks" tad jautā, kur ir tāda vieta un "Korsa" atbild, ka blakus punktam, kura apšaudes koordinātes viņa devusi.

"Bet tur Stepnojē mierīgie, vai kas tur?" jautā "Vilks" uz ko saņem apstiprinošu atbildi ar piebildi, ka vienā no apšaudītajām mājām bija mazi bērni. "Vilks" tad sarunu biedrenei iesaka iedzert "150 gramus".

Citā sarunā "Korsa" skaidro, ka "viņi" kļūdījās ar koordinātēm par "minūti", lai gan viņa koordinātes saukusi ar grāda "sekunžu" precizitāti. Sarunu biedrs atbild, ka "neviens to nezina" un ir jau palaista informācija, ka to izdarījuši ukraiņi, piebilstot, ka "tā jau iepriekš ir darīts".

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!