Foto: AP/Scanpix

Prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri cīnās Austrumukrainā, ir vairāk tanku nekā dažām NATO dalībvalstīm, atsaucoties uz ASV vēstnieka Ukrainā Džefrija Pjata paziņojumu, sestdien informē ziņu aģentūra "Ukrinform".

Pjats paziņojumu publicējis savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā: "Separātistiem tagad ir plašāki kaujas spēki ar vairāk tankiem, bruņu transportlīdzekļiem, smago artilēriju un raķešu sistēmām nekā dažām NATO un Eiropas valstīm."


Vēstnieka "Twitter" kontā arī atrodami satelītuzņēmumi, kuros redzama
Krievijas
pretgaisa aizsardzības sistēma un artilērijas ieroči netālu no Debaļceves. "Mēs esam pārliecināti, ka tā ir Krievijas militārā tehnika, ne separātistu," teikts paziņojumā.

Дебальцеве. Ми впевнені, це російські військові системи, а не засоби сепаратистів pic.twitter.com/47vqTJ69US — Geoffrey Pyatt (@GeoffPyatt) February 14, 2015

ASV vēstnieks arī norādījis, ka Krievija plāno lielas kravas nosūtīšanu Austrumukurainas separātistiem. Savukārt NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pavēstījis, ka neredz no Krievijas puses nākošus nenovēršamus draudus Baltijas valstīm un citām NATO dalībvalstīm. Stoltenbergs arī uzsvēris, ka Krievijai jārespektē citu valstu suverenitāte, informē ziņu aģentūra "Kyiv Post". Jau ziņots, ka saskaņā ar Ukrainas pretterorisma operācijas centra paziņojumu, aizvadītās  diennakts laikā Ukrainas spēku
likvidējuši teju 100 promaskaviskos kaujiniekus
, savukārt aptuveni 180 guvuši ievainojumus. Piektdien
Ukrainas
aizsardzības ministra vietnieks Petro Meheds paziņoja, ka Krievijas karaspēkam un
separātistiem dots uzdevums līdz 15.februārim
, ieņemt Debaļcevi un Mariupoli. Vēstīts, ka 15.februārī spēkā jāstājas
Minskā noslēgtajam pamieram
, kas cita starpā paredz uguns pārtraukšanu un smagās tehnikas atvilkšanu no konflikta skartās Austrumukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!