Ukrainas Drošības dienests (UDD) izplatījis pārtvertas sarunas ierakstu, kurās par situāciju Ukrainas austrumos Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" pārstāvim Aleksejam Česnakovam atskaitās tā sauktās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) pašpasludinātais līderis Aleksandrs Borodajs.

Materiāli pierāda, ka Krievijas varas partijas ģenerālās padomes sekretāra vietnieks Česnakovs ir tieši saistīts ar "Krievijas scenārija" īstenošanu, destabilizējot situāciju Ukrainā, teikts UDD paziņojumā.

Vēl viena noklausīta saruna liecina par kaujinieku gatavību savu mērķu sasniegšanai sagraut pilsētas infrastruktūru, uzskata UDD.

Vīrietis, ko UDD identificē kā Borodaju, sarunā stāsta, ka DTR valda "pilnīgs bardaks" un "izredzes ir vājas". Tāpat esot problēmas sadarbībā ar promaskavisko kaujinieku bataljona "Vostok" komandieri Aleksandru Hodakovski, kurš lāgā ar nevienu nerunājot.

"Pati lielākā problēma man tagad ir tas, ka beidzas nauda," norāda Borodajs, skaidrojot, ka līdzi paņemtā ir gandrīz iztērēta un nākamā ienāks pēc divām nedēļām, bet divas nedēļas DTR militārā ziņā "var nenoturēties".

Česnakovs tālāk pamāca, ka ir ļoti svarīgi, lai "leģendārais", ko UDD atšifrē kā kaujinieku komandieri Igoru Girkinu (Strelkovu), sniegtu interviju, kurā stāstītu, ka ar lielu cieņu izturas pret "virspavēlnieku", kuru uzskata par "spilgtāko mūsdienu līderi, pateicoties kuram Krievija piecēlās no ceļiem". UDD paskaidro, ka "virspavēlnieks" ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mēs viņu mīlam, ticam, viņš ir mūsu ideāls, un mēs izpildīsim visus viņa lēmumus, lai kādi tie arī nebūtu," Česnakovs ieskicē, kādai būtu jābūt Girkina intervijai.

Citu separātistu līderu sarunā, ko publiskojis UDD, DTR "pirmais vicepremjers" Andrejs Purgins kritizē Girkinu, kurš esot ieradies ar "zemas kvalitātes cilvēkiem", un ar mazu saprašanu par kaujām 1,5 miljonu apdzīvotā pilsētā.

Girkins esot ierosinājis apturēt sabiedrisko transportu un spridzināt deviņstāvu dzīvojamā ēkas. "Viņš pilnībā destabilizēja un izjauca visu tirdzniecības tīklu darbu. Mums tuvojas bads, jo mēs nevaram "Strelkovu" pārliecināt kaut nedaudz izlaists cauri. Viņš ogles, m****, nelaiž cauri, mums šahtas apstājas," žēlojas Purgins, papildinot, ka "karo viņš labi", bet "bojā ies daudz vairāk mierīgie iedzīvotāji, ko viņš "atbrīvo", nekā ienaidnieki".

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!