Indijas Kašmiras pārsvarā hinduistu apdzīvotajos rajonos trešdien tika noteikta komandanta stunda pēc septiņiem bruņotiem uzbrukumiem, kuros nogalināti 84 cilvēki - galvenokārt hinduistu civiliedzīvotāji. Uzbrukumos, tai skaitā trīs masu slepkavībās, tiek vainoti musulmaņu kaujinieki, kuri ir pret pamiera sarunām ar valdību.
Otrdienas vakarā Pahalgamā 100 kilometrus uz dienvidiem no Šrinagaras tika nogalināti 30 cilvēku - galvenokārt hinduistu svētceļnieki, un uzbrukumā gāja bojā arī divi musulmaņu kaujinieki.

Neilgi pēc pusnakts uzbrucēji maskās ieradās nelielā melnstrādnieku kolonijā pie Anantnagas pilsētas 60 kilometrus uz dienvidiem no Šrinagaras un nošāva 18 strādniekus.

Vēlu otrdienas vakarā kādā Dodas apriņķa ciemā 170 kilometrus uz dienvidiem no Šrinagaras iebruka bruņoti cilvēki un atklāja uguni uz guļošajiem ciema iedzīvotājiem, nogalinot 11 no viņiem.

Drošības spēki uzbrukumos vaino separātistu grupējumus, kuri mēģina izjaukt pamiera sarunas starp Indijas varas iestādēm un galveno Kašmiras kaujinieku organizāciju "Hizbul Mujahideen" ("Svētkarotāju armija").

Pēc masu slepkavībām tika noteikta komandanta stunda uz nenoteiktu laiku vairākos rajonos, tai skaitā Pahalgamā un Džammu un Kašmiras štata vasaras galvaspilsētā Džammu. Džammu ir ieradušies 10 tūkstoši hinduistu svētceļnieku, kas dodas uz svēto Armanathas alu.

Indijas premjerministrs Atals Behari Vadžpajī trešdien parlamentā paziņoja, ka hinduistu civiliedzīvotāju slepkavošana neizjauks Kašmiras miera procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!