Foto: AFP/Scanpix

Serbijas policija ir aizturējusi migrantu, kuram bija Sīrijas pase ar tādiem pašiem datiem, kāda tika atrasta Parīzes teroraktu vietā, pirmdien vēstīja laikraksts "Blic".

Sīrijas pilsoņa pase ar Ahmada al Mohammada vārdu tika atrasta blakus vienam no trim pašnāvniekiem, kas piektdien uzspridzinājās pie Francijas nacionālā stadiona "Stade de France".

"Dokuments ar tādu pašu vārdu un tādiem pašiem datiem, bet ar cita vīrieša fotogrāfiju, sestdien atrasts pie cita migranta Preševas [migrantu uzņemšanas] centrā, un persona ir aizturēta nopratināšanai," vēstīja "Blic", neminot informācijas avotu. Serbijas iekšlietu ministrija komentāru nav sniegusi.

Grieķijas un Serbijas amatpersonas ir apstiprinājušas, ka pase, kas atrasta pie futbola stadiona, ir izdota vīrietim, kurš oktobrī reģistrējies kā bēglis Grieķijas Leras salā un dažas dienas vēlāk pieteicies patvēruma saņemšanai Serbijā.

Francijas prokuratūra pirmdien paziņoja, ka tiek uzskatīts, ka pašnāvnieks, kurš uzspridzinājās pie "Stade de France", ir Sīrijas pilsonis Ahmads al Mohammads no Idlibas pilsētas. Prokuratūras paziņojumā teikts, ka netālu no līķa ar tādu vārdu atrastās pases "autentiskums vēl ir jāapstiprina", tomēr pirkstu nospiedumi sakrīt ar oktobrī Grieķijā noņemtajiem.

Sīrijas pases atrašana pie uzbrucēja Eiropā izraisīja bailes par to, ka daļa no uzbrucējiem Eiropā varētu būt iekļuvuši kopā ar daudzajiem migrantiem, kas bēg no kara pārņemtās Sīrijas. "Blic" uzsvēra, ka abi personu apliecinošie dokumenti ir viltoti.

"Tiek uzskatīts, ka šie abi vīrieši nav saistīti. Tomēr tas tiks pārbaudīts, jo ir skaidrs, ka abi dažādos laikos iegādājās viltotas Sīrijas pases no viena viltotāja Turcijā," vēstīja Serbijas laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!