Foto: RIA Novosti/Scanpix

Serbija nav izvirzījusi un nekad nenoteiks sankcijas pret Krieviju, pēc sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu norādījis Serbijas premjerministrs Aleksandrs Vučičs, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Viņš norādīja, ka starp Krieviju un Serbiju valda labas attiecības, kā arī apstiprināja, ka Serbijā ir ceļā uz Eiropas Savienību (ES). Vučičs pateicās Putinam, ka Krievija respektē Serbijas izvēli.

"Es neslēpju no Krievijas partneriem to, ka mēs tiecamies uz Eiropas kursu," ziņu aģentūrai norādīja Serbijas premjerministrs, piebilstot, ka viņš nekad nav jutis no Krievijas spiedienu, lai valsts mainītu savu izvēli.

Vuvičs uzsvēra, ka lielākajai daļai Serbijas iedzīvotāju ir vēsturiskas un reliģiskas saites ar Krieviju. Serbijas premjerministrs arī komentēja notikumus Ukrainas austrumos, viņaprāt, tā ir smaga pieredze gan Krievijas, gan Ukrainas tautām. Viņš cer uz mieru Ukrainā.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 16. oktobrī, ieradās vizītē Belgradā, kur viņš piedalās pasākumos par godu 70. gadadienai, kopš Serbijas galvaspilsēta Otrajā pasaules karā tika atbrīvota no vācu iebrucējiem.

Serbijā Putinu sagaidīja kā varoni ar militāru parādi, kāda Belgradā nav pieredzēta vairāk nekā 40 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!