Foto: AFP/Scanpix
Dienvidkarolīnas štata policija apsūdzējusi kādu sievieti, kura vairākkārt izlikusies par slimu, lai ar neatliekamās medicīniskā palīdzības automašīnu bez maksas nokļūtu pilsētā, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

51 gadu vecā Audrija Fergusone dzīvo vientuļā apvidū aptuveni 80 kilometru attālumā no Čārlstonas pilsētas. Policija noskaidrojusi, ka kopš 2005. gada sieviete, lai nokļūtu pilsētā, ātro palīdzību izsaukusi aptuveni 100 reizes.

"Šī konkrētā sieviete nepārprotami izmantoja mūs kā transportu, par kuru maksā štats," vietējiem medijiem atklāja Ārkārtas dienestu direktors Dougs Varrens. Katrs brauciens izmaksājis 425 dolārus (227 lati) plus septiņu dolāru (3,8 lati) likme par katru jūdzi, skaidro amatpersona.

Biežie izsaukumi uz Fergusones adresi amatpersonām sāka šķist aizdomīgi, tāpēc ierēdņi sāka pārbaudīt to iemeslus.

Aprīļa sākumā, kad dienests saņēma kārtējo izsaukumu pie Fergusones, operatori par to ziņoja policijai. Feldšeri, kā ierasts nogādāja kundzi slimnīcā Čarlstonas ziemeļos, kur viņa piezvanījusi savam dēlam, lai tas atnāk viņai pakaļ.

Tad viltīgā kundze slimnīcas personālam pateikusi, ka nu jau jūtas labi un devusies prom, tikai šoreiz viņu aizturēja likumsargi.

Fergusone ir apsūdzēta par ārkārtas dienesta ļaunprātīgu izmantošanu un nepatiesu ziņu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!