Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" saindētās Lielbritānijas pilsones nāve ir Krievijas "uzbrukuma" rezultāts, paziņojis Lielbritānijas Aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons. Par to ziņo "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

44 gadus vecā trīs bērnu māte Davna Sturdžesa mira slimnīcā svētdienas vakarā. Pirms tam 30. jūnijā viņa un 45 gadus vecais Čārlijs Rovijs tika atrasti bez samaņas savā mājā Emesberi pilsētā. Abi kritiskā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā un nākamajās dienās policija paziņoja, ka Lielbritānijas pilsoņi saindējušies ar nervus paralizējušo vielu "Novičok" .

Ar šo pašu vielu martā Solsberi tika saindēts bijušais Krievijas spiegs Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Viņiem abiem gan ir izdevies izdzīvot. Londona Skripaļu saindēšanā apsūdzēja Maskavu, bet Kremlis šīs apsūdzības noliedz.

"Vienkāršā realitāte ir tāda, ka Krievija ir īstenojusi uzbrukumu britu zemē, kas beidzies ar Lielbritānijas pilsones nāvi," atbildot uz parlamentāriešu jautājumiem, ar kādiem draudiem saskaras Lielbritānijas pilsoņi, teica Viljamsons.

Ministra komentāri izskanēja neilgi pēc tam, kad Krievijas prezidenta Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs komentēja, ka notikušajā vainot Krieviju būtu "pilnīgi absurdi".

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija tviterī nokomentēja, ka britu varasiestādes vienmēr mēģina vainot Krieviju dažādos grēkos.

Britu pretterorisma policijas vadītājs Neils Basu 9. jūlijā paziņoja, ka izmeklētāji izskata versiju par to, ka divu cilvēku saindēšanās ar "Novičok" ir saistīta ar martā notikušo Skripaļu saindēšanas lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!