Vēstulē partijas valdei Igaunijas Reformu partijas priekšsēdētājs Sīms Kallass informējis, ka atsauc savu kandidatūru kā partijas oficiālais kandidāts prezidenta vēlēšanās.
Kallass, kurš patlaban ir Igaunijas finansu ministrs, pauda vēlmi panākt lielāku atklātību un efektivitāti, reformējot Igaunijas fiskālo politiku, tāpēc ministrs vēl vismaz divus gadus nevēlas atteikties no Igaunijas finansu sektora vadīšanas, aģentūrai BNS sacīja Reformu partijas pārstāvis.

Reformu partijas kongresā pagājušā gada pavasarī tika nolemts organizēt priekšvēlēšanas partijas izvirzīto prezidenta kandidātu vidū, jo izrādījās, ka uz prezidenta amatu vēlas kandidēt vairāki partijas biedri. Šajā kongresā vēlmi kandidēt prezidenta vēlēšanās izteica Sīms Kallass, Merts Rasks, Tomass Savi un Tomass Violosiuss.

Rezultāti tiks paziņoti partijas kongresā šā gada aprīlī, kur arī tiks izvirzīts Reformu partijas oficiālais kandidāts.

Kārtējo Igaunijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta šogad varētu notikt 27.augustā.

Pēc likuma, Igaunijas prezidentu uz pieciem gadiem ievēlē parlaments aizklātā balsošanā. Ja vēlēšanu pirmā kārta beidzas bez rezultātiem, tiek rīkota otrā kārta, kurā piedalās elektoru kolēģija, kas sastāv no parlamenta deputātiem un vietējo pašvaldību pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!