Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikas Savienotajās Valstīs sestdien plānotas vairāk nekā 600 demonstrācijas, kuru dalībnieki gatavojas pieprasīt, lai prezidenta Donalda Trampa administrācija jau tuvākajā laikā nodrošina uz Meksikas robežas nošķirto ģimeņu atkalapvienošanos.

Paredzams, ka šajās protesta akcijās ar devīzi "Ģimenēm jābūt kopā" piedalīsies simtiem tūkstošiem cilvēku visā valstī, sākot no tādām imigrantiem draudzīgām pilsētām kā Losandželosa un Ņujorka un beidzot ar reģioniem, kuros attieksme pret migrantiem ir konservatīvāka, tostarp Apalaču kalnu rajonu un Vaiomingu.

Lai gan paredzams, ka liela daļa demonstrantu būs tradicionālie pret Trampa politiku vērsto akciju dalībnieki, šoreiz viņiem pievienosies daudzi jauni aktīvisti, tostarp cilvēki, kas atzīst, ka vienkārši nespēj palikt vienaldzīgi pret bērnu vardarbīgu nošķiršanu no ģimenēm.

Kā ziņots, ASV Sandjego apgabala tiesa šonedēļ lēma, ka bērni, kas saskaņā ar Trampa "nulles iecietības" politiku nošķirti no vecākiem, kuri mēģinājuši nelegāli iekļūt valstī, ja tie vēl nav sasnieguši piecu gadu vecumu, jāatdod ģimenēm divu nedēļu laikā. Tiesa vienlaikus izdeva rīkojumu, ar kuru apturēta jebkāda turpmāka ģimeņu nošķiršana.

Tramps pagājušajā nedēļā parakstīja rīkojumu, apturot viņa valdības piekopto bērnu nošķiršanu no vecākiem, kas nelegāli šķērsojuši robežu, pat gadījumos, ja tie pieprasījuši patvērumu.

Tomēr Trampa rīkojums nesaturēja nekādas norādes, kas attiektos uz jau nošķirtajām ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!