Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas varas iestādes svētdien aizturējušas prominentu opozīcijas pārstāvi, kas pirms dažām dienām kritizējis Krievijas aviācijas uzlidojumus Sīrijā.

67 gadus vecais rakstnieks un augstskolas profesors, Nacionālās demokrātisko pārmaiņu koordinācijas komitejas pārstāvis Munzers Hadams aizturēts kādā kontrolpunktā netālu no Damaskas, ziņu aģentūru AFP informējusi šī organizācija. Viņš paspējis piezvanīt sievai un pastāstījis, ka Sīrijas militārās drošības dienests izdevis orderi viņa arestam, bet šobrīd viņa telefons klusē.

Kā ceturtdien savā "Facebook" profilā rakstīja Hadams, Sīrijas krīze "nebūt nav tuvu atrisinājumam, kā domā daži sapņotāji, un Krievijas iejaukšanās šo konfliktu tikai vēl vairāk sarežģī".

Viņš arī brīdinājis, ka Krievijas militārā klātbūtne Sīrijā tikai piesaistīs vēl vairāk džihādistu.

Savu politisko uzskatu dēļ Hadams pavadījis ieslodzījumā laiku no 1982. līdz 1994.gadam, bet kopš Sīrijas konflikta sākumā šī ir jau otrā reize, kad varas iestādes viņu aiztur. Lai gan Asada režīms kopumā pret viņa organizāciju izturas iecietīgi, vairāki tās pārstāvji šobrīd atrodas ieslodzījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!