Foto: AP/Scanpix

Sīrija ir spējīga atvairīt jebkādu uzbrukumu, svētdien paziņoja Sīrijas prezidents Bašars al Asads, kā režīms tiek apsūdzēts masu iznīcināšanas ieroču pielietošanā pret civiliedzīvotājiem.

"Sīrija ir spējīga stāties pretī jebkādai ārējai agresijai, tāpat kā tā ik dienu stājas pretī iekšējai agresijai teroristu grupējumu un to atbalstītāju veidolā," teikts Asada izplatītajā paziņojumā.

Savos pirmajos komentāros kopš ASV prezidenta Baraka Obamas negaidītā lēmuma atlikt uzbrukumu Sīrijai līdz Kongresa apstiprinājumam, Asads paziņoja, ka Sīrija turpina gūt "uzvaru pēc uzvaras".

Kā iepriekš žurnālistiem paziņoja Sīrijas ārlietu ministrs Faizals Mukdads, Obamas lēmums liecinot, ka ASV prezidents "vilcinās, ir vīlies un apjucis", vienlaikus aicinot ASV Kongresu "izrādīt gudrību" un neapstiprināt militāru uzbrukumu Sīrijai.

Mukdads arī atkārtoti noliedza, ka Sīrijas valdība ir atbildīga par 21.augusta ķīmisko ieroču uzbrukumu Damaskas austrumu piepilsētās, kur tika nogalināti vairāk nekā 1400 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!