Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija savā Gaisa spēku bāzē Sīrijas Latākijas provincē jau izvietojusi modernākās pretgaisa aizsardzības sistēmas S-400, trešdien vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Par to, ka S-400 sistēmas tiks izvietotas Sīrijā, Krievija paziņoja trešdien – dienu pēc tam, kad Turcijas Gaisa spēki pie robežas ar Sīriju notrieca Krievijas kara lidmašīnu Su-24.

Zenītraķešu kompleksi no Piemaskavas uz Tuvo Austrumu valsti nogādāti ar militārajām transporta lidmašīnām, atsaucoties uz avotu Gaisa kosmiskajos spēkos, informē aģentūra.

Foto: AFP/Scanpix

Tāpat pie Sīrijas krastiem ieradies raķešu kreiseris "Moskva". S-400 un karakuģa mērķis būs garantēt Krievijas lidmašīnu drošību.

Uz Sīriju nogādātās S-400 sistēmas netiks pārdotas prezidenta Bašara al Asada valdībai, bet pēc uzdevuma izpildes tiks nogādātas atpakaļ uz Krieviju, skaidro medijs.

S-400 "Triumf" ir Krievijas pati modernākā pretgaisa aizsardzības sistēma – iepriekšējās versijas S-300 uzlabojums. Sistēma ar tāla un vidēja darbības rādiusa raķetēm spēj iznīcināt mērķus līdz 400 kilometru attālumā.

Tas nozīmē, ka raķešu darbības teritorija iesniedzas dziļi NATO dalībvalsts Turcijas teritorijā.

Raķešu mērķi var būt gan lidmašīnas, gan ballistiskās un spārnotās raķetes. Sistēma sastāv no radaru komplekta, raķešu palaišanas iekārtām un komandcentriem. S-400 ir tikai un vienīgi Krievijas bruņojumā.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija kopš 30. septembra veic gaisa uzlidojumus pret Sīrijas bruņoto nemiernieku grupām, palīdzot prezidenta Bašara al Asada spēkiem, kuri teju piecus gadus ilgstošajā pilsoņu karā ir cietuši smagus zaudējumus. Savukārt Turcija atbalsta nemierniekus, kuri vēlas prezidenta Asada gāšanu.

Krievijas Gaisa spēku bāzē Latākijā atrodas iznīcinātāji Su-27SM, SU-30, taktiskie bumbvedēji Su-34 un Su-24. Tāpat Krievija Sīrijā izvietojusi kaujas helikopterus un citu bruņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!