Foto: AFP/Scanpix

Sīrijā ir miris Krievijas karavīrs no ievainojumiem, kurus bija guvis nemiernieku sarīkotā apšaudē Homsas provincē, trešdien Krievijas ziņu aģentūrām pavēstīja Krievijas Hmeimimas aviobāzes Sīrijā pārstāvis.

Šis karavīrs Antons Jerigins "guva nopietnus ievainojumus nemiernieku rīkotā apšaudē, eskortējot Krievijas koordinācijas centra, kas īsteno starpniecību starp karojošām pusēm, automašīnas," vārdā nenosauktais aviobāzes pārstāvis paziņoja Krievijas aģentūrai "Interfax".

Jerigins nomira bruņoto spēku hospitālī, kur viņš tika aizvests neilgi pēc šī uzbrukuma un kur ārsti divas dienas mēģināja glābt viņa dzīvību.

Aviobāzes pārstāvis neprecizēja, tieši kad noticis šis uzbrukums un tieši kad karavīrs miris. Mirušajam karavīram tiks piešķirts pēcnāves apbalvojums.

Par jauno kritušo Krievijas bruņoto spēku rindās ziņots pēc tam, kad 5. maijā svinīgā militārā ceremonijā uz dzimto pilsētu tika aizvests Krievijas īpašo spēku virsnieks, kas marta beigās krita netālu no Sīrijas pilsētas Palmiras.

Ceturtdienas pusnaktī beidzās termiņš pamieram Sīrijas Alepo pilsētā, kurš tika panākts ar ASV un Krievijas starpniecību. Sīrijas režīma spēki un nemiernieki šajā pilsētā jau ir divreiz vienojušies par pamiera pagarināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!