Foto: Foto no personīgā arhīva

Krievijas karavīrs karabāzē Sīrijā pēc šķiršanās no draudzenes veicis pašnāvību, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, ziņo Kremļa finansētais medijs "RT". Jau ziņots, ka 19 gadus vecā Vadima Kostenko nāvi iepriekš medijam "RBC" apstiprināja viņa radinieki.

Pēc Krievijas amatpersonu teiktā, incidents noticis Latākijas Gaisa spēku bāzē un mirušais bijis tehniķis.

Ministrija atklājusi, ka pēc karavīra telefona ziņojumu analīzes izmeklētāji nākuši pie slēdziena, ka viņš pašnāvību pastrādājis pēc šķiršanās ar draudzeni. Vienlaikus šis esot agrīnais izmeklētāju ziņojums un notikušā izmeklēšana turpinoties.

Tikmēr Krievijas interneta telpā jau bija parādījusies informācija, ka mirušais ir 19 gadus vecais Vadims Kostenko no Krasnodaras, kurš Sīrijā atradies uz līguma pamata. Radinieki apstiprina, ka viņš esot miris 25. oktobrī.

Mēs ar viņu runājām katru dienu aptuveni pusstundu. Viņš bija jautrs, priecīgs un smējās," aģentūrai "Reuters" atklāj mirušā māte. Tikmēr tēvs apgalvo, ka netic, ka viņa dēls varētu veikt pašnāvību "meitenes dēļ".

Kostenko Sīrijā atradies kopš 14. septembra jeb vairākas nedēļas pirms Krievija uzsāka uzlidojumus Basara al Asada valdības opozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!