Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas ārlietu ministra vietnieks trešdien paziņojis, ka Damaska nepiekāpsies ASV vadītas militāras intervences draudu priekšā pat, ja sāksies trešais pasaules karš.

Ekskluzīvā intervijā aģentūrai AFP Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Faisals Mikdads paziņoja, ka valdība īstenojusi visus pasākumus, lai pretotos potenciālajai ASV militārajai intervencei.

"Sīrijas valdība nemainīs nostāju pat, ja sāksies trešais pasaules karš. Neviens sīrietis nevar upurēt savas valsts neatkarību," paziņoja Mikdads.

"Sīrijas valdība īstenojusi visus pasākumus, lai atriebtu (..) agresiju," viņš piebilda, sīkāk nepaskaidrojot.

Mikdads sacīja, ka režīms mobilizē savus sabiedrotos pirms iespējamā uzbrukuma, par kuru gaidāms balsojums ASV Kongresā un tiek diskutēts Francijas parlamentā.

Vašingtona apgalvo, ka ķīmisko ieroču uzbrukumā 21.augustā Damaskā nogalināti vairāk nekā 1400 cilvēki, un uzskata, ka uzbrukumu sarīkojis Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms, kas to gan kategoriski noliedz.

Jau vēstīts, ka Obama ir paziņojis, ka Sīrijas režīma veiktā ķīmisko ieroču izmantošana nepaliks bez sekām, bet vēlas saņemt ASV Kongresa atbalstu, pirms sākt militāru uzbrukumu.

Obama ieguvis Kongresa līderu atbalstu ierobežotam militāram triecienam pret Sīriju, lai sodītu Asada režīmu par ķīmisko ieroču pielietošanu, taču viņam līdz šim nav izdevies pārliecināt arī amerikāņu tautu par nepieciešamību uzbrukt Sīrijai, un, kā liecina kārtējā aptauja, pretestība iespējamajai militārajai operācijai pieņemas spēkā.

Pret raķešu triecieniem Sīrijai iebilst 56% amerikāņu, kamēr atbalstu tiem izteikuši tikai 19% respondentu, bet 25% aptaujāto vēl nespēja formulēt savu viedokli. Vienprātības nav arī ierindas kongresmeņu starpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!