Foto: AFP/Scanpix

Kara plosītajā Sīrijā pazuduši trīs Spānijas žurnālisti un tiek uzskatīts, ka viņi ir nolaupīti, atsaucoties uz Spānijas medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Antonio Pampliega, Hose Manuels Lopess un Angels Sastre strādāja Sīrijas ziemeļu pilsētā Alepo. Kontakti ar viņiem pazuda 10. jūlijā, īsi pēc tam, kad viņu caur Turciju iebrauca Sīrijā. Spānijas Ārlietu ministrija ir informēta par situāciju un "strādā pie tās".

"Mēs nezinām (vai viņi bija kopā), strādājot pie sava pētnieciskās žurnālistikas darba, tikai to, ka gandrīz pirms gada tajā pašā apkārtnē nolaupīti trīs citi spāņu žurnālisti," pastāstīja Spānijas preses asociācijas (FAPE) prezidente Elza Gonzalesa.

Teritorijas Alepo provinces austrumos un ziemeļos kontrolē islāmistu grupējums "Islāma valsts", kurš iepriekš ir nolaupījis un nogalinājis Rietumu žurnālistus.

Alepo pilsētā jau vairāk nekā trīs gadus notiek smagas kaujas starp valdības spēkiem un nemierniekiem. Kaujās un režīma spēku veiktajos gaisa uzbrukumos ir nopostīti vairāk nekā 60% Alepo vecpilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!