Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

ASV spēki novērsuši sadursmi ar krieviem Sīrijā, kas būtu bijusi līdzīga februāra sākumā notikušajam incidentam, kad ASV triecienos tika nogalināti vairāki simti krievu algotņu, otrdien paziņoja ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss.

"Krievu elementi" pārvietojušies pa sadales līniju uz austrumiem no Eifratas upes uz teritoriju, kur puses var veikt operācijas, sacīja Matiss. Tomēr viņi pārlieku pietuvojušies ASV karavīru pozīcijām, un Apvienotās štābu komitejas priekšnieks ģenerālis Džozefs Danfords sazinājies ar Krievijas Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu, pēc kā krievi atkāpušies.

Matiss neatklāja, kad incidents noticis, taču 22. martā Pentagons ziņoja par Danforda un Gerasimova sarunām par Sīriju un virkni citu jautājumu. Kā vēsta aģentūra AFP, krievu algotņi pārvietojušies Deir ez Zoras rajonā, lai uzzinātu par ASV spēku kaujas pozīcijām.

ASV spēki 7. februārī Deir ez Zoras provincē deva triecienu kaujinieku formējumam, nogalinot vairākus simtus kaujinieku, un tiek ziņots, ka lielākā daļa no tiem bijuši krievu algotņi no Kremļa "pavāra" Jevgēņija Prigožina privātās militārās kompānijas "Vagner".

Krievijas armija paziņojusi, ka tai nav nekāda sakara ar šo uzbrukumu, un ASV pieņēmušas šo skaidrojumu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!