Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas armijas bruņutehnika turpina virzīties dziļāk Deirazuras pilsētā valsts austrumos un apšauda mierīgos iedzīvotājus par spīti pieaugošam starptautiskam spiedienam uz prezidenta Bašara al Asada režīmu, pirmdien informē raidsabiedrība BBC.

Opozīcijas aktīvisti un pilsētas iedzīvotāji stāsta, ka kopš pirmdienas rīta dzirdami sprādzieni un artilērijas apšaudes. Jau ziņots, ka vismaz 50 cilvēki gāja bojā svētdien pēc tam, kad armija uzsāka uzbrukumu.

Tikmēr savus vēstniekus no Sīrijas atsaukusi Saūda Arābija, Bahreina un Kuveita.

Saūda Arābijas karalis Abdallahs paziņojis, ka vardarbība pret civilajiem protestētājiem Sīrijā ir nepieņemama. Viņš ieteicis prezidenta Asada valdībai ieviest reālas reformas un apturēt "nogalināšanas mašīnu", pirms nav par vēlu.

Ja vēstīts, ka Turcija un Arābu valstu līga pieņēma līdzīgus aicinājumus, bet Jordānijā aicināja uzsākt dialogu starp valdību un protestētājiem.

Tanki iegājuši arī Hulas pilsētā, kas atrodas Homsas provincē valsts rietumos. Tur nogalināti 17 cilvēki.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā 31. jūlijā , Sīrijas armijas tankiem ieņemot Hamas pilsētu , tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki.

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Vēršoties pret tiem, varas iestādes ir nogalinājušas vairāk nekā 1600 civiliedzīvotājus, paziņojuši cilvēktiesību aktīvisti. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nemieros "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

ANO Drošības padome trešdien pirmoreiz nosodīja Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma asiņainās represijas pret valstī notiekošajiem protestiem. Pieņemot pirmo paziņojumu par Sīrijas krīzi pēc vairāku mēnešu ilgām sarunām, Drošības padome aicināja Sīriju "pilnībā ievērot cilvēktiesības" un izbeigt vardarbību, kā arī saukt pie atbildības tās vaininiekus. Drošības padome arī izteica nožēlu par to, ka Sīrija nav īstenojusi solītās reformas, un aicināja Sīrijas valdību pildīt savas saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!