Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītās diennakts laikā, armijai apspiežot protestus, dažādos Sīrijas rajonos gājuši bojā vismaz 17 cilvēki, pirmdien informē telekanāls "Al Jazeera".

Tiek ziņots, ka paramilitārie formējumi "Shabiha" kopā ar armijas vienībām veikuši reidus Hamas pilsētā. Operācijas laikā nogalināti trīs cilvēki. Vairāki upuri bijuši arī Hanšeihunas ciemā netālu no Idlibas pilsētas valsts ziemeļrietumos

Kā ziņo cilvēktiesību aktīvisti, Hamā noritējusi bijušā pilsētas prokurora Adnana Bakura meklēšanas operācija. Viņš nesen atkāpās no amata, protestējot pret demonstrāciju apspiešanu. Internetā izplatītā videovēstījumā Bakurs stāsta, ka viņa aizturēšanas operācijā jau gājuši bojā četri cilvēki.

Sīrijas opozīcijas Koordinācija padome paziņojusi, ka Homsas pilsētā notiekošajos reidos ievainoti 15 cilvēki.

Kā ziņots, Sīrijā kopš marta notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nekārtībās "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Pēc starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Avaaz" ("Balss") datiem, Sīrijas varas iestādes, vēršoties pret protestiem, ir nogalinājušas vairāk nekā 2200 cilvēkus un aizturējušas 26 000, no kuriem vairāk nekā 12 000 vēl atrodas apcietinājumā.

Jau vēstīts, ka, sākot ar 14. augustu, gandrīz nedēļu notika ostas pilsētas Latakijas apšaudes , kurās gājuši bojā vismaz 36 cilvēki un vairāki tūkstoši bija spiesti bēgt.

Pēdējās nedēļās uz Sīrijas prezidentu tik izdrīts liels diplomātiskais spiediens, tajā skaitā viņa rīcību nosodīja vairākas arābu valstii un Turcija, kas līdz šim bija viena no tuvākajām sabiedrotajām.

Sankcijas pret sīriju noteikušas ASV un Eiropas Savienība.

Jau ziņots, ka smago armijas tehniku 31. jūlijā ieveda arī Hamā, lai apspiestu masu protesta demonstrācijas. To dalībnieki pieprasīja prezidenta Bašara al Asaada atkāpšanos. Apšaudēs tika nogalināti vairāk nekā 200 cilvēku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!