Sīrijas armija paziņojusi, ka pie Vidusjūras piekrastes pilsētas Latākijas – prezidenta Bašara al Asada atbalstītāju bastiona – notriekusi ASV bezpilota lidaparātu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valsts ziņu aģentūra SANA notriekto novērošanas lidaparātu aprakstīja kā "naidīgu", nesniedzot plašākus paskaidrojumus.

ASV amatpersonas atzīst, ka virs Sīrijas ziemeļrietumiem ir zaudējušas kontaktus ar MQ-1 "Predator" lidaparātu, tomēr neesot skaidrs, vai tas patiešām notriekts. Pentagons norāda, ka turpina noskaidrot negadījuma apstākļus.


Ja šī informācija tiks apstiprināta, tā būs pirmā reize kopš uzlidojumu sākuma "Islāma valsts" (IS) kaujiniekiem, kad Sīrija uzbrukusi ASV lidaparātam.

Vēstīts, ka ASV vadītā koalīcija veic uzlidojumus pret radikālā grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem, kas pārņēmuši daļu Sīrijas un Irākas. Lai gan IS ir arī Asada valdības pretinieki, Sīrija ASV koalīcijas reidos nepiedalās.

Februārī intervijā raidsabiedrībai BBC Asads paziņoja, ka Sīrijas valdībai caur starpniekiem tiek nodota galvenā informācija par plānotajiem triecieniem pret IS.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pagājušajā nedēļā atzina, ka nāksies sākt sarunas ar Asadu, lai apturētu jau ceturto gadu notiekošo pilsoņu karu valstī. ASV Sīrijas konfliktā atbalsta nemierniekus, kas vēlas Asada režīma gāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!