Foto: AFP/Scanpix

Rietumvalstu paustās bažas par ķīmisko ieroču iespējamu lietošanu Sīrijā var būt iegansts militārai intervencei Sīrijas konfliktā, ceturtdien paziņoja Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Feisals Mikdads intervijā Libānas telekanālam "Al-Manar".

Viņš sacīja, ka Sīrijas varas iestādes bīstas no to valstu sazvērestības, kuras pastiprina spiedienu uz Sīriju.

"Patiesībā mēs bīstamies no ASV un dažu Eiropas valstu sazvērestības, kuras varētu nodot šos ieročus terorististikām organizācijām Sīrijā, lai vēlāk paziņotu, ka Sīrijas valdība lietojusi ķīmiskos ieročus," sacīja Mikdads.

Viņš nosauca par "teātri" Rietumvalstu mediju ziņas, ka Sīrijas valdības bruņotie spēki varētu lietot ķīmiskos ieročus.

"Sīrija desmito, simto reizi atkārto - ja mums būtu šie ieroči, tie netiktu lietoti pret mūsu tautu. Mēs nemēģinātu izdarīt pašnāvību," sacīja Mikdads.

"Ja ārvalstis tiešām izskata agresijas variantu, tad tām jāpadomā arī par sekām. Es uzskatu, ka cena būs augsta. Tām ir jāsaprot, ka, ja tās izlems darīt šo muļķību, tās pakļaus briesmām visu reģionu un kaimiņos esošos rajonus," viņš piebilda.

Sīrija noliedz, ka tai būtu ķīmiskie ieroči, tomēr daži analītiķi uzskata, ka šai valstij pieder lielākais ķīmisko ieroču arsenāls Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!