Sīrijas armija un tās sabiedrotie, izvēršot operāciju pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), trešdien iegājuši Palmīras pilsētā, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Obsevratory for Human Rights" (SOHR).

"Sīrijas karaspēks kopā ar saviem sabiedrotajiem un ar Krievijas lidmašīnu atbalstu kā pirmajā iegāja Mutakadinas rajonā, kas atrodas pilsētas rietumu sektorā," sacīja SOHR direktors Rami Abderrahmans.

Valdības karaspēks tagad jau pilnībā kontrolē Palmīras nomaļu rietumu un ziemeļrietumu sektorus.

Pienāk arī ziņas, ka "Daesh" džihādisti atkāpjas no pozīcijām Palmīras iekšpilsētā, sacīja Abderrahmans.

Tikmēr Sīrijas ziemeļos Turcijas atbalstītie nemiernieki atkarojuši ASV atbalstītajiem kurdu spēkiem divus ciematus, apliecināja paši nemiernieki un SOHR.

Nemiernieki Sīrijas Demokrātisko spēku (QSD) kontrolētajā apvidū izvērsuši operāciju no Bābas pilsētas, kas pagājušajā nedēļā tika atkarota "Daesh".

QSD galvenā loma ir kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG), ko Ankara uzskata par "teroristu" organizāciju.

Sīrijas nemiernieki "sagrābuši Tal Turinas un Karas ciematus, uz austrumiem no Bābas, pēc sīvām kaujām ar separātistu YPG kaujiniekiem," teikts trešdien izplatītajā nemiernieku grupējuma "Hiwar Kallis" paziņojumā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!