Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas valdības armija svētdien ir atguvusi teroristiskā grupējuma "Daesh" okupēto Palmīras pilsētu, atsaucoties uz valsts medijiem un novērotājiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Sīrijas televīzija atsaucas uz informācijas avotu militārajās aprindās, kas pavēstīja, ka valsts armija "pilnībā pārņēmusi kontroli pār Palmīras pilsētu".

Senā Palmīra "Daesh" kontrolē atradās kopš pagājušā gada maija.

Cilvēktiesību novērotāji gan ziņo, ka pilsētas austrumos svētdienas rītā vēl bija dzirdami šāvieni, taču lielākā daļa "Daesh" spēku ir atkāpušies un pārvietojas uz austrumiem, atstājot seno tuksneša pilsētu valsts prezidenta Bašara Al Asada kontrolē.

Tiek ziņots, ka pilsētas atbrīvošanas cīņu laikā bojā gājuši ap 400 "Daesh" kaujinieku, kas ir lielākais cilvēku zaudējums kopš "Daesh" izveidošanas 2014. gadā, norāda "Reuters".

Palmīras atbrīvošanas operācija ilga trīs nedēļas, Sīrijas armijai palīdzot Krievijas gaisa spēkiem.

Kā zināms, Palmīrā atradās lielākais Romas impērijas laiku arhitektūras pieminekļu komplekss reģionā, un tā daļu "Daesh" kaujinieki uzspridzināja, taču vēsturiskā mantojuma pārzinātāji svētdien aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka pārējās antīkās drupas tomēr ir saglabājušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!