Foto: Publicitātes foto

Sīrijas armija ceturtdien paziņoja, ka tā Alepo provinces ziemeļdaļā džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts") atkarojusi vairākas apdzīvotas vietas un daļu svarīgas šosejas.

Kopš plašās ofensīvas izvēršanas pret džihādistiem pirms teju trim nedēļām, armija "Islāma valstij" atkarojusi 250 kvadrātkilometru lielu teritoriju, teikts armijas paziņojumā, kuru izplatījusi Damaskas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Šajā apvidū ir vismaz 32 apdzīvotas vietas un plantācijas.

"Pateicoties šiem panākumiem, paplašināts drošības perimetrs ap Alepo pilsētu un ir izveidota platforma, lai attīstītu militāru uzbrukumu pret "Daesh"," norādīja armija.

Kopš decembra beigās Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālajiem spēkiem izdevās pilnībā atgūt kontroli pār Alepo pilsētu, tie Sīrijas ziemeļos pastāvīgi turpina virzīties uz priekšu.

Sīrijas armija ceturtdien arī paziņoja, ka tā ieņēmusi 16 kilometru posmu šosejai, kas savieno Alepo ar "Islāma valsts" kontrolē esošo Bābas pilsētu.

Bāba, kas atrodas 25 kilometrus uz dienvidiem no robežas ar Turciju, ir "Daesh" pēdējais bastions Alepo provincē. To par vērtīgu balvu uzskata teju visas Sīrijas pilsoņkarā iesaistītās puses.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!