Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas armija atsākusi uzbrukumus nemierīgajām Homsas un Hamas pilsētām, lai apspiestu pret valdību vērsto sacelšanos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aktīvisti informē, ka uzbrukumos Hamai piektdien gājuši bojā 30 cilvēki.

Uzbrukums esot sācies agri piektdienas rītā, skaļu sprādzienu un lielgabalu šāvienu pavadīts, informē Sīrijas Cilvēktiesību novērošanas organizācija.

BBC korespondents Libānā Džims Muirs informē, ka pastāv bažas, par to, ka Hamas pilsēta var piedzīvot Homsas likteni, vairāki kvartāli kurā esot pamatīgi sabombardēti ceturtdien.

Uzbrukumi turpinās arī blakus esošajai Homsai, kur ceturtdien bojā esot gājuši vairāk nekā 30 cilvēki.

Armija ceturtdien uzbrukusi arī Doumas pilsētai, kas atrodas ziemeļos no Damaskas. Pirms dažām dienām drošības spēkus no tās padzina bijušie karavīri, kas pievienojās protestētājiem.

Nemiernieku Vietējā Koordinācijas komiteja ziņo, ka ceturtdien konfliktos Sīrijā nogalināti kopumā 65 cilvēki.

Jau vēstīts, ka Sīrijas valdība otrdien vakarā pagarināja mandātu Arābu līgas novērotāju misijai valstī, kas darbojas Sīrijā kopš pagājušā gada decembra, lai mēģinātu novērst asinsizliešanu un sekotu notikumiem valstī. Savus novērotājus no Sīrijas gan atsauca Persijas līča Sadarbības padomes valstis.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret protestētājiem, ir nogalināti vismaz 5400 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!