Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas kurdu spēki atguvuši no teroristu grupējuma "Daesh" kaujā par Palmīru kritušā Krievijas karavīra mirstīgās atliekas, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds informēts avots.

Krievu karavīru līķi atguvušas Kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas ir Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) militārais spārns, atklāja avots, bet nepaskaidroja, tieši kādā veidā tas izdarīts.

Džihādistu grupējuma "Daesh" sagrābto Palmīru Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem ar Krievijas gaisa spēku palīdzību izdevās atgūt 27. martā. Operācijā piedalījās arī Krievijas īpašo spēku vienību karavīri.

Krievijas mediji pirms trim dienām ziņoja, ka kaujas misijā Palmīras apgabalā, identificējot mērķus gaisa uzlidojumiem, tika nogalināts viens Krievijas īpašo spēku virsnieks.

Ar "Daesh" saistīti mediji pagājušajā nedēļā ziņoja, ka netālu no Palmīras krituši pieci Krievijas īpašo spēku karavīri, un publicēja fotogrāfijas, kurās esot redzami karavīru mobilie telefoni, un video ar asiņainu līķi. Maskava neko no ziņotā neapstiprināja.

YPG kontrolē plašas teritorijas gar Turcijas robežu, un Vašingtona to uzskata par efektīvāko spēku cīņā pret "Daesh" Sīrijā un ir sniegusi YPG militāru atbalstu.

Maskava Sīrijas konfliktā iejaucās septembrī, kad sāka gaisa uzlidojumus Damaskas režīma atbalstam. Tomēr par sauszemes spēku atrašanos Sīrijā Krievijas komandieri daudz nerunā.

Zināms, ka Krievijas sapieri piedalījās Palmīras vecpilsētas atmīnēšanā pēc tās atkarošanas "Daesh", un AFP žurnālisti redzēja krievu karavīrus pie artilērijas, kad notika kauja par Palmīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!