Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG) pirmdien paziņojušas, ka Krievijas armija piekritusi tās apmācīt modernajā militārajā karadarbībā.

Vienošanās noslēgta starp YPG vienībām un Krievijas bruņotajiem spēkiem, kas darbojas Sīrijā, paziņoja YPG preses pārstāvis.

Apmācības notiks Sīrijas ziemeļos.

YPG arī paziņoja, ka Krievijas spēki nobāzējušies kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā netālu no robežas ar Turciju. Afrīna ir nošķirta no pārējām kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijā.

"Mūsu spēki ir pierādījuši savu efektivitāti cīņā ar terorismu," norādīja YPG preses pārstāvis, piebilstot, ka militārā klātbūtne nodrošinās "tiešu kontakta punktu" ar Krievijas spēkiem.

YPG ir galvenais komponents kurdu un arābu apvienotajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos, kas ir ASV galvenais sabiedrotais Sīrijā cīņā ar teroristu grupējumu "Islāma valsts". Sīrijas Demokrātiskie spēki cenšas ielenkt "Islāma valsts" kontrolēto Raku. ASV vadītā koalīcija cīņai pret "Islāma valsti" apgādā Sīrijas Demokrātiskos spēkus ar ieročiem, aprīkojumu un sniedz atbalstu no gaisa.

Krievija, kas ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā, YPG ziņoto vēl nav apstiprinājusi, bet šāds solis, visticamāk, sadusmos Turciju, kas uzskata YPG par teroristu organizāciju.

Līdz šim Krievija nav slēgusi šādas vienošanās ar Sīrijas kurdiem.

"Šī ir pirmā šāda veida vienošanās, lai gan mēs agrāk esam sadarbojušies ar krieviem Alepo," norādīja YPG preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka šī vienošanās ir daļa no "ietvara cīņai pret terorismu".

Vienošanās esot parakstīta svētdien un stājusies spēka pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!