Foto: AFP/Scanpix

Pēc Krievijas kara aviācijas uzlidojumiem Sīrijas Alepo provincē nemiernieki atkāpušies no trim ciematiem, ļaujot tajos ienākt kurdu kaujiniekiem, pirmdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Nemiernieki pametuši Deir Džamalas (atzīmēta kartē) un blakus esošos, Aklamijas un Mareanaras ciematus, paklausot iedzīvotāju lūgumam, kas bažījušies, ka uzlidojumos var ciest viņu mājas.

Tikai pirms dažām dienām kurdu kaujinieki šajā reģionā nemierniekiem jau atkaroja trīs pilsētas.

Aklamija un Mareanara atrodas netālu no stratēģiski svarīgās Minnigas gaisa spēku bāzes, kas nemiernieku kontrolē atrodas kopš 2013. gada augusta.

Opozīcijas grupējumi Alepo pilsētā tostarp nonākuši spīlēs starp Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG) un Sīrijas valdībai lojālajiem formējumiem, pastāstīja avots armijā.

Valdības karaspēks tagad gatavojas uzbrukumam Tal Rifaatai (kartē) - nemiernieku bastionam uz ziemeļiem no Alepo un tikai 20 kilometrus uz dienvidiem no Sīrijas-Turcijas robežas.

"Režīma spēki virzās ziemeļu virzienā, lai sagrābtu Tal Rifaatu un tad Aazāzu, cenšoties piekļūt Turcijas robežai un apturēt kaujinieku un ieroču iekļūšanu Sīrijā," sacīja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Nedēļu ilgušajai valdības spēku ofensīvai ir panākumi.

Nemiernieki padzīti no pozīcijām pie diviem ciematiem - Nubolas un Zahraas -, kurus tie turēja aplenkumā, pārrauts nemiernieku piegāžu ceļš no Turcijas, paplašināta valdības kontrole Alepo pilsētā.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011. gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!