Foto: AFP/Scanpix

Lielākās sīriešu opozīcijas trimdas organizācijas - Nacionālās koalīcijas - līderis Hadi el Bahra pirmdien intervijā britu laikrakstam pārmetis ASV vadītajai koalīcijai "mulsinošu" stratēģiju Irākā un Sīrijā, kur tā cīnās pret džihādistiem, bet piever acis uz Damaskas režīma noziegumiem.

"Koalīcija cīnās pret problēmas simptomiem, kas ir "Islāma valsts", nepievēršoties galvenajam cēlonim, kas ir režīms," intervijā laikrakstam "The Guardian" paziņoja Bahra.

"Cilvēki redz, kā koalīcijas lidmašīnas bombardē "Islāma valsts" mērķus, bet piever acis uz [Sīrijas prezidenta Bašara al] Asada gaisa spēkiem, kas izmanto [tā dēvētās] mucu bumbas un raķetes pret civilajiem mērķiem Alepo un citur," norādīja Bahra, kurš pirmdien Londonā tikās ar 11 valstu pārstāvjiem, kas atbalsta Sīrijas opozīcijas cīņu pret Asada režīmu.

"Cilvēki jūt, ka tur ir slepeni mērķi un notiek sadarbība starp koalīciju un Asada spēkiem, jo Asads pieņēmis, ka viņam ir brīvas rokas rīkoties," viņš piebilda.

Bahra arī apsūdzēja koalīciju, ka tā pilnībā ignorē Brīvās Sīrijas armijas kaujiniekus.

"Visa operācija ir mulsinoša. Gaisa triecieni nespēs uzvarēt cīņu pret ekstrēmismu. "Islāma valsts" ir jāsakauj uz vietas," uzsvēra Bahra.

"Un jātiek galā ar galveno cēloni un ekstrēmisma avotu, kas ir pats režīms," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!