Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas opozīcijas nacionālā koalīcija paziņojusi, ka nepiedalīsies tā dēvētajā Sīrijas draugu sanāksmē Romā un vēl divās paredzētās tikšanās Krievijā un ASV, protestējot pret nepietiekamo starptautisko nosodījumu "noziegumiem, kas tiek pastrādāti pret Sīrijas tautu".

"Starptautiskā klusēšana par noziegumiem, kas katru dienu tiek pastrādāti pret mūsu tautu, ir tas pats, kas piedalīšanās divus gadus ilgstošajās slepkavībās," teikts paziņojumā.

"Simtiem neaizsargātu civiliedzīvotāju nogalina raķetes "Scud", un Alepo - vēstures un civilizācijas pilsētas - iznīcināšana turpinās sistemātiskā veidā," norādīts paziņojumā.

"Protestējot pret šo kaunpilno starptautisko nostāju, koalīcijas vadība ir nolēmusi apturēt dalību Sīrijas draugu sanāksmē Romā",sacīts paziņojumā.

Tajā īpaši kritizēts Krievijas ieroču piegādes Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

"Mēs uzskatām, ka Krievijas līderi ir īpaši ētiski un politiski atbildīgi, jo viņi turpina apgādāt Damaskas režīmu ar ieročiem," uzsvērts paziņojumā.

Sīrijas draugu sanāksme Romā ir paredzēta ceturtdien, un uz to ieradīsies arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Jau ziņots, ka Sīrijas opozīcijas nacionālā koalīcija piektdien sanāksmē Kairā nolēma izveidot valdību valsts "atbrīvotajiem rajoniem", kurus kontrolē nemiernieki. Koalīcijas sanāksmē 2.martā Stambulā tiks izveidots valdības sastāvs un pieņemts lēmums, kurš būs valdības vadītājs.

Sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu Sīrijā notiek kopš 2011.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!