Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas opozīcijas grupējumiem izdevies pārraut valdības izveidoto aplenkumu ap nemiernieku kontrolētajiem Alepo pilsētas reģioniem, atsaucoties uz opozicionāru publiskoto informāciju un vietējiem medijiem, ziņo portāls "rudaw.net".

Grupējums Sīrijas koalīcija sestdien tviterī publicēja ierakstu, ka tai izdevies pārraut Sīrijas valdības aplenkumu, kā arī nogalināt vairākus valdības spēku un ar galvaspilsētu Damasku saistītus kareivjus.

Ziņots, ka valdības spēku kopš jūlija beigām ielenktajā pilsētas austrumdaļā varētu atrasties līdz pat 250 000 cilvēku. Ielenktajā pilsētas daļā faktiski nav pārtikas, beigusies degviela, kā arī dienā tiek piedzīvoti 20 līdz 30 Krievijas spēku uzlidojumi, raksta BBC.

31. jūlijā aptuveni 20 Sīrijas lielākie opozīcijas grupējumi apvienoja spēkus Alepo aplenkuma pārraušanai. Militārās operācijas laikā ielenktajā Alepo austrumu daļā civiliedzīvotāji, tostarp bērni, vāca un dedzināja riepas, lai ar biezo melno dūmu palīdzību atturētu Sīrijas un Krievijas gaisa spēkus no pilsētas bombardēšanas.

Nedēļas laikā kaujās Alepo bojā gājuši vairāk nekā 500 cilvēki, ziņo "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija". Observatorija nevarēja uzskaitīt precīzu mirušo skaitu, bet norādīja, ka Krievijas gaisa spēku bombardēšanas dēļ vairums bojāgājušo ir opozīcijas spēku kareivji un džihādisti.

Tāpat nogalināti vismaz 130 civiliedzīvotāji, norādīja Observatorija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!