Sīrijas režīma spēki svētdien ieņēmuši militāro akadēmiju dienvidos no Alepo, atjaunojot šīs pilsētas nemiernieku kontrolēto rajonu aplenkumu, paziņojusi nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Tā vēsta, ka režīma spēki ar Sīrijas un Krievijas militārās aviācijas atbalstu ir bloķējuši alternatīvo apgādes ceļu uz nemiernieku kontrolētajiem pilsētas austrumiem, kuru opozīcijas spēki atvēra augustā.

Režīma "armija pārņēma kontroli pār artilērijas akadēmiju, (..) un [nemiernieku kontrolētie Alepo] austrumu rajoni atkal ir aplenkumā," sacīja " Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" direktors Rami Abderrahmans.

Viņš arī teica, ka Turcijas spēki un Sīrijas nemiernieki svētdien padzinuši džihādistu grupējuma "Daesh" kaujiniekus no pēdējā Sīrijas un Turcijas robežas posma, kuru tie kontrolēja Sīrijas pusē.

""Daesh" ir zaudējusi kontaktu ar ārpasauli pēc tam, kad zaudēja pēdējos tās kontrolē esošos robežciemus," sacīja Abderrahmans.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!