Foto: Reuters/Scanpix
No nākamā gada sākuma krievu valoda kļūs par obligātu mācību priekšmetu visiem Sīrijas skolēniem, paziņojis Krievijas starptautiskās sadarbības asociācijas vadītājs Sergejs Stepašins.

"Pēc nesenās Krievijas Federācijas valdības vicepremjera Dmitrija Rogozina vizītes Sīrijā šīs valsts varas iestādes pieņēmušas lēmumu par obligātas krievu valodas apmācības ieviešanu visās skolās. Ukrainā mums nepakļaujas, bet, lūk, jums Sīrijas paraugs," teica Stepašins.

Asociācijas vadītājs tāpat uzsvēra, ka Sīrija vienmēr ir bijusi "Krievijas priekšpostenis Tuvajos Austrumos".

Šī gada janvārī Sīrijas Izglītības ministrija bija ierosinājusi plānu, ka krievu valoda Sīrijas skolās varētu tikt mācīta kā otrā svešvaloda (šobrīd Sīrijā jau no pirmās klases obligāta ir angļu valoda).

Toreiz tika lēsts, ka, sākot no astotās klases, skolēni varēs izvēlēties, ko mācīties kā otro svešvalodu, - krievu vai franču valodu.

Šis Stepašina paziņojums izskanējis gandrīz vienlaicīgi ar Maskavas priekšlikumu palīdzēt ķīmisko ieroču iznīcināšanā Sīrijā. Tiesa, Sīrijas izglītības ministrs Hazvans Alvazs precizē, ka likumam nav nekāda sakara ar politiku un to diktē vienīgi izglītības procesa nepieciešamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!