Foto: Sputnik/Scanpix

Sīrijas valdībai lojālie spēki ar Krievijas gaisa atbalstu svētdien padzinuši islāmistu grupējumu "Daesh" no Karjateinas pilsētas, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Pakalnu ieskautā Karjateina atrodas 100 kilometrus uz rietumiem no senās Palmīras pilsētas, kuru režīma spēki atguva pirms nedēļas. Karjateina džihādistu rokās atradās kopš pērnā gada augusta.

Valdības spēki pirms ieņemšanas pilsētu bija daļēji ielenkuši vairākas dienas. Armija un tās sabiedrotie, "nogalinot pēdējās "Daesh" teroristu grupas, pilnībā atjaunoja drošību un stabilitāti Karjateinā", svētdien paziņoja Sīrijas valsts televīzija.

Karavīri pilsētā iegājuši no vairākām pusēm un ir sākuši apdzīvotās vietas attīrīšanu no spridzekļiem, kurus lielā skaitā atstājuši kaujinieki.

Tikmēr Londonā bāzētā novērotāju organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ziņo, ka Asada spēki ir ieņēmuši vairāk nekā pusi pilsētas, un ka sīvas kaujas turpinās uz ziemeļiem un dienvidaustrumiem no apdzīvotās vietas.

Organizācija arī ziņo, ka Sīrijas un Krievijas aviācija svētdien pilsētai veikusi vairāk nekā 40 uzlidojumu.

"Daesh" joprojām kontrolē Raku un lielāko daļu austrumu Deir ez Zoras provinces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!