Foto: Reuters/Scanpix

Eiropā plosoties vēsturiski nepieredzētam karstumam, 20 Spānijas provincēs izsludināts brīdinājums svelmes dēļ. Fotogrāfs Džons Naska apbraukājis vienu no karstuma visvairāk nomocītajiem apgabaliem – Andalūziju Spānijas dienvidos, lai iemūžinātu putekļainās ainavas.

Viņš braukājis pa Malagas reģionu, fotografējot laukus, upju grīvas un mākslīgi veidotos ūdens rezervuārus, kuri ar dzeramo ūdeni nodrošina pilsētas, tostarp piekrastes kūrortus. Fotogrāfijās redzama daļēji izsusējusī Gvadaltebas ūdenskrātuve uz Gvadalorses upes un Vinuelas krātuve uz Velesas upes, kā arī gandrīz izzudusī Turonas upe.

Gaisa temperatūra šobrīd normu pārsniedz daudzviet Eiropas dienvidos no Portugāles līdz pat Balkāniem un Ungārijai, ziņo portāls "Local".

Karstums Eiropas dienvidos jau prasījis vairāku cilvēku dzīvības. Līdz pirmdienai svelmes dēļ fiksēta piecu cilvēku nāve Itālijā, piecu Rumānijā, kā arī viena – Spānijā. Viens no pēdējiem upuriem bijusi sieviete, kuras auto Alpu reģionā aizskalojusi pēkšņa ūdens un dubļu lavīna, kuru izraisījusi sniega kušana kalnos, no tā izrietošais mitrums un lietusgāzes.

Tāpat tiek lēsts, ka Eiropas lauksaimniecībai nodarītie zaudējumi sasniegs vairākus miljardus eiro.

Vēsāks Spānijā ir tikai ziemeļaustrumu un ziemeļu piekrastēs, kā arī Pirenejos kur meteorologi šajās dienās sola spēcīgus vējus, vētras un lietusgāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!