Foto: Reuters/Scanpix
Sjerraleones valdība sestdien izsludinājusi četru dienu "stingras izolācijas" režīmu visā valstī, liedzot iedzīvotājiem iet ārā no savām mājām, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

No 18. līdz 21. septembrim Sjerraleones iedzīvotājiem būs aizliegts pamest savas mājas. Tas ļaus ārstiem veikt rūpīgu izmeklēšanu un atklāt vīrusa saslimšanas gadījumus agrā stadijā.

"Tik agresīva pieeja nepieciešama, lai uz visiem laikiem apturētu vīrusa izplatību," sacījis Sjerraleones prezidenta padomnieks.

Piektdien Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņojusi, ka Ebolas vīrusa upuru skaits Ziemeļāfrikā pieaudzis līdz 2105, savukārt vēl 3967 ir inficēti. No tiem gandrīz 500 cilvēki ir gājuši bojā Sjerraleonē, norāda aģentūra.

Saskaņā ar PVO datiem, lai apstādinātu vīrusa izplatīšanos, nepieciešami no sešiem līdz deviņiem mēnešiem, kuru laikā var inficēties vēl 20 000 cilvēku.

Lai iznīcinātu Ebolas vīrusu pasaules mērogā, pēc ANO aprēķiniem, būs nepieciešami 600 miljoni ASV dolāru.

Eiropas Savienība cīņai ar Ebolas vīrusa epidēmiju Ziemeļāfrikas valstīm piešķīrusi 140 miljonus eiro. Būtiskākā izdevumu daļa tiks novirzīta veselības valsts pakalpojumu nodrošināšanai veselības aprūpē Libērijā un Sjerraleonē, kā arī makroekonomikas stabilitātes nostiprināšanai. Ar pārējo līdzekļu palīdzību Ziemeļāfrikas reģionā nodrošinās pārtiku un ūdens piegādi, kā arī medicīnas darbinieku apmācības un mobilo laboratoriju attīstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!