Foto: AFP/Scanpix
Maskavas zoodārzs ir gatavs sūdzēt tiesā video kompāniju "Art-MSK", kas noīrējusi vienu no zoodārza iemītniekiem – jenotu, bet pēc tam dzīvnieku izmantojusi erotiska rakstura ainās, ceturtdien informē britu raidsabiedrība BBC.

Medijs norāda, ka dažkārt dzīvnieki tiek izīrēti filmu vai video klipu režisoriem. Piemēram, bērni ainās pabaro zvēriņus un tos samīļo.

Zoodārza pārstāvis Viktors Kirjukhins norādījis, ka ir šokēts par notikušo. "Mēs pamanījām, ka mūsu jenots Tomass tika pielikts pie sievietes krūtīm," stāsta Kirjukhins. Tāpat dzīvnieciņš video ainā ir nozadzis sievietes krūšturi.

Viņš video firmas "Art-MSK" izdarības sauc par "absurdu".

Medijs informē, ka "Art-MSK" nodarbojas ar reklāmas rullīšu izveidi. Krievijas mediji, atsaucoties uz "Art-MSK" mārketinga menedžeri Valēriju Bogatovu, vēsta, ka par dzīvnieku sākotnēji zoodārza pārstāvji esot teikuši, ka viņš ir ļoti labi apmācīts. Savukārt tad, kad firma to saņēmusi, sapratusi, ka Tomass ir "jauns un visu laiku gribējis aizmukt".

BBC, atsaucoties uz zoodārza pārstāvju sacīto, informē, ka zoodārzs ar video firmu līgumu noslēdzis 2016. gada augustā. Tajā tika teikts, ka Tomass tiks izmantots reklāmas rullīšos.

Taču tad, kad zoodārzs pamanījis internetā video, kurā Tomass bija kopā ar kailo modeli, tā uzreiz sūdzējies pašai kompānijai, kā arī aicinājis izņemt gan foto, gan video materiālu.

Tā kā pieprasījums neesot izdevies, pagājušā gada oktobrī zoodārzs iesūdzēja tiesā kompāniju "Art-MSK", kā arī pieprasījis kompensāciju. Zoodārzs šī gada 14. martā tiesā iesniedzis atkārtotu lūgumu, jo nekas neesot ticis darīts.

Savukārt "Art-MSK" pārstāvis norādījis, ka video viņš nesaskatot neko erotisku, jo to pat bija plānots pārraidīt televīzijā. Tāpat kompānija plāno vērsties tiesā pret zoodārzu un pieprasīt kompensāciju, jo jenots filmēšanas laikā sabojājis krūšturi.

Zoodārza pārstāvji apgalvojuši, ka jenots pēc filmēšanās nepiedienīgajā video vairākus mēnešus esot bijis skumjš, jo īpaši tas esot bijis tad, kad to apkopušas zoodārza darbinieces. "Tagad viņš atkal ir priecīgs," sacīja zoodārza pārstāvis, kurš norādīja, ka jenots tagad ir mainījis savu attieksmi pret sievietēm.

BBC, atsaucoties uz Krievijas mediju vēstīto, informē, ka daži šo incidentu nodēvējuši par kārtējo sabiedrisko attiecību triku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!